8. julij, 2018

PREDSTAVITEV

Smo družinska ekološka kmetija. To je naše življenje. Pred nami so na naši kmetiji kmetovali že mnogi rodovi, zares po ekoloških pravilih pa smo začeli v letu 2012.

Ukvarjamo se z več dejavnostmi. Glavni med njimi sta mlinarstvo, poljedelstvo in sadjarstvo.

Obnovili smo mlin na kamne, ki se nahaja v več kot 500 let stari hiši in je lepo ohranjen kulturni spomenik. Mlin je danes eden redkih delujočih mlinov v Sloveniji, ki bogato družinsko tradicijo povezuje s sodobnimi načini pridelave.

Predelava osnovnih ekoloških pridelkov je del našega vsakdana. Tako žita postanejo moke in kaše, iz sadja nastane sok, marmelada in še kaj … Da pa je vedno kaj početi (in tudi postreči), ob mnogih zgodnjih jutrih zadiši iz krušne peči, kjer moke postanejo kruh in še kaj sladkega za povrh.

Pri nas lahko kupite tudi ekološke pridelke in predelane proizvode, za katere imamo izdan ekološki certifikat, kar potrjuje, da so pridelki ter živila pridelana in predelana na naravi prijazen način.

Trudimo se, da je ponudba čim bolj pestra: različna zelenjava, sadje, sokovi, namazi, različni čaji, moke, peciva, testenine…